מלבד הבנקים הישראלים הפועלים בארץ, ניתן למצוא מספר בנקי חוץ, אלו הם בנקים מחו"ל המנהלים סניף בגבולות ארץ ישראל. הבנקים הזרים מיועדים בעיקר ללקוחות בעלי עסקים בחו"ל.
בנקי החוץ מקלים על התקשורת הבנקאית עם בעלי חשבונות מחוץ למדינה. מבחינת הממשלה יש עניין בסניפיהם של בנקי החוץ בישראל היות והם מגבירים את התחרות ובכך מציעים ללקוחות שירותים טובים יותר, כמו כן, נוכחותם תורמת לכלכלה ופותחת אפיקי השקעה גלובליים.
מבחינת בנקי החוץ, יש קושי בפתיחתה של פעילות עסקית בארץ כיוון שכבר קיימים כאן מספר בנקים גדולים הפרוסים היטב, שממילא מציעים שירות ברמה טכנולוגית גבוהה.
בנקים זרים מסייעים לכלכלה המקומית
פתיחתם של בנקים הזרים בארץ תורמת, ברמה המדינית, לקשרי חוץ כלכליים טובים יותר , ולגלובליזציה, כמו כן, הבנקים מביאים איתם שיטות בנקאות חדשניות ושונות מאלו הנהוגים בארץ ותורמים לתחרותיות בין הבנקים, התחרות מביאה את הבנקים להציע מסלולי חשבון וניהול כספים טובים יותר בכדי למשוך לקוחות חדשים ולשמר את המאגר הקיים.
במסגרת פעילות הבנקים הזרים, אין חדש תחת השמש והם מציעים לקהל הלקוחות את אותם שירותים שמציעים הבנקים המקומיים, ניהול חשבון עובר ושב, רישום חברה פרטית לציבורית ולסחירתה בבורסה, ניהול נכסים, תיקי השקעות בשוק ההון והמט"ח וחדר מסחר. ובכל זאת, ההבדל בין הבנקים המקומיים לזרים נעוץ באופי השירות, בנקי החוץ מציעים נגישות רבה יותר לסחר הבינלאומי, במיזוג והגברת שיתוף הפעולה בין החברות הישראליות לחברות שהן מחוץ לגבולות המדינה.
שירותים ללקוחות עסקיים בלב
שירותי הבנקים הזרים ניתנים ללקוחות עסקיים בלבד, בעלי פעילות כלכלית גדולה המקיימים קשרי חוץ עסקיים. הסיבה העיקרית לאי מתן שירות ללקוחות הפרטיים והממוצעים טמונה בנגישות הנמוכה לבנק, הפריסה המועטה הכוללת סניפים בודדים בכל הארץ. כמו כן הבנקים הזרים מיועדים לפעילות כלכלית גדולה יותר מזו הקיימת במשק הפרטי.
כיום פועלים בישראל ארבעה בנקים זרים עם אישורים ממשלתיים לביצוע כל הפעולות הבנקאיות.
סיטיבנק
הגדול שבהם הוא הסיטיבנק, הבנק הגדול בעולם והראשון שנפתח בישראל בשנת אלף תשע מאות תשעים ושש. שירותי השקעות יינתנו ללקוחות פרטיים בעלי הכנסות גבוהות ולחברות המגלגלות סכומים גדולים של כסף מדי שנה. במסגרת שירותיו, יעניק הבנק ללקוחותיו שירות בכל הנוגע למימון תאגידי, מיזוג חברות, הנפקת איגרות חוץ, מסחר החברה בבורסה ומימון בנקאי וחוץ בנקאי.
BNP PARIBAS
הבנק השלישי שנפתח בישראל, גם הוא בשנת אלף תשע מאות תשעים ושש, הוא ה BNP PARIBAS הבנק השני בגודלו בצרפת וגם הוא יעניק שירותים לחברות גדולות בארץ עם פעילות חובקת עולם.
HSBC
בנק נוסף ועצום בגודלו הוא ה HSBC שפתח את סניפו בישראל בשנת אלפיים ואחת. הבנק כמעט שווה בגודלו לסיטיבנק והוא מציע את שירותיו בעיקר בתחום העסקי וההשקעות.
State Bank of India
האחרון ברשימה הוא הסטייט בנק אוף אינדיה, זהו הבנק הגדול ביותר בהודו והוא פתח את סניפו הראשון בישראל בשנת אלפיים ושבע ברמת גן, במתחם הבורסה ליהלומים. הסניף ממקד את שירותיו בעיקר בתחום העסקי, במטרה לשפר ולפתח קשרים עסקיים בין חברות ישראליות לחברות הודיות.
בנקים זרים נוספים
מלבד הבנקים הללו, קיימים בישראל כשבעה נציגויות שאינם נמצאים בפיקוחו של בנק ישראל והם אינם מציעים שירותים לקהל הרחב ולכן לא מחויבים לפעול תחת פיקוח, אלא אם יחליטו לפתוח סניף לשירות הלקוחות.
בהתאמה להתפתחות הטכנולוגיה העולמית, מתפתחת ישראל בתחום ההייטק והחדשנות והיא בין המדינות המתקדמות בעולם מבחינה זו. הגידול בפעילות העסקית הביא ליצירת קשרים עסקיים עם מדינות זרות לצורך שיתוף פעולה, מיזוג, ייצוא וייבוא. בשל גודלם ופריסתם העולמית של הבנקים הזרים, רבים מבעלי החברות מעדיפים לנהל את חשבון הבנק בנקי החוץ, להם גישה גבוהה יותר לסחר הבינלאומי ומכך כלים משוכללים יותר לשירות הלקוחות.