הלוואה חוץ בנקאית נשמעת מפתה – מהירה, פשוטה, ללא ערבים, ללא בטחונות, אך לנוחות יש גם מחיר. קראו כאן על היתרונות ועל החסרונות של הלוואה חוץ בנקאית מול הלוואה בנקאית, וגם על פתרון אחד שמשלב את הטוב מכל העולמות
הלוואה חוץ בנקאית הפכה למפלט עבור לקוחות שלא יכולים לקבל הלוואה מהבנק או לקוחות שלא מעוניינים לחרוג ממסגרת האשראי בבנק שלהם. קל ונוח לבקש ולקבל הלוואה זו, היא לרוב מהירה, ללא ערבים, ללא בטחונות – אך על נוחות משלמים. הריבית הממוצעת של הלוואות חוץ בנקאיות עומדת על כ-11%, בהשוואה לממוצע של 6% בהלוואות בנקאיות.
למה הן נחשבות לנוחות יותר?
בהלוואה חוץ בנקאית הלווה לא נדרש להציג ערבים או בטחונות להלוואה. בנוסף, הלוואה חוץ בנקאית אינה משפיעה על מערכת היחסים עם הבנק ולכן אינה משפיעה על דירוג הלקוח או על מסגרת האשראי שלו. יחד עם זאת, הלוואות אלו נוטות להיות יקרות יותר, סכומן עשוי להיות מוגבל ופריסת ההחזרים לרוב אינה גמישה ואינה מותאמת באופן אישי לצורכי המבקש.
מי מעניק הלוואות חוץ בנקאיות?
לפי החוק, הלוואה חוץ בנקאית מוגדרת ככל הלוואה שניטלת מגוף שאיננו תאגיד בנקאי. כיום, ניתן לבקש ולקבל הלוואות חוץ בנקאיות מחברות האשראי, חברות הביטוח, קרנות הפנסיה ועוד, כאשר התנאים עשויים להשתנות מחברה לחברה בהתאם לקביעת החברה וליכולת ההחזר של המבקש. מומלץ לשים לב לתנאי ההלוואה המלאים, ולא רק לגובה הריבית, שכן לרוב הם כוללים עמלות שונות, קנסות על שינוי בפריסת התשלומים או קנסות על פיגורים. כמו כן, מרבית גופי ההלוואות החוץ בנקאיות מעניקים תנאים שונים ללקוחות פנימיים וללקוחות חיצוניים. מכיוון שתנאים אלה שלא תמיד מפוקחים, מומלץ לקרוא היטב את האותיות הקטנות בכל הסכם.
מהו היתרון של הלוואה בנקאית?
בנק הינו ארגון פיננסי מוכר וגדול, המפוקח על ידי המפקח על הבנקים וכפוף לחוקים ולרגולציות נוקשות שמטרתן לתת ללקוחות הבנקים יחס הוגן ותנאים נוחים יותר. הבנקים ממלאים תפקיד חשוב בכלכלת המדינה, שכן הם אמונים על הכספים של הציבור, ולכן נדרשים להפגין שקיפות, ניהול תקין, יציבות פיננסית ועוד. לכן, הריבית שמוצעת על הלוואות מהבנקים לרוב תהיה נמוכה יותר מהריביות בשוק ההלוואות החוץ בנקאיות.
איך אפשר ליהנות מתנאים נוחים של בנק מבלי לפגוע במסגרת האשראי?
הפתרון הוא פשוט. במקום הלוואה חוץ בנקאית, ניתן לבחור בהלוואה בנקאית מבנק אחר. כך, ניתן ליהנות מהלוואה בתנאים אטרקטיביים, מבלי שהיא תשפיע על מסגרת האשראי, על דירוג הלקוח או על האובליגו הבנקאי.