בנק הינו מוסד פיננסי, לרוב פרטי בו מרבית האנשים מנהלים את חייהם הכלכליים הכוללים בין היתר הכנסות ממקורות שונים לרבות ממשכורת, קצבאות, ניהול חסכונות, משכנתא ועוד. פעילות הבנקים מתנהלת בכפוף לחוקי המדינה ותחת פיקוחו של בנק ישראל.
לצד הבנקים הישראלים המוכרים כמו בנק הפועלים, לאומי, דיסקונט ועוד, ניתן למצוא בארץ סניפים של בנקים זרים כמו סיטי בנק, בנק HSBC ועוד, אשר עיקר פעילותם הינה מול לקוחות עסקיים, אשר מנהלים את עסקיהם בחוץ לארץ או שמרבית העסקים שלהם הינם מול גורמים מחוץ לארץ.
למרות שיש בארץ בנקים זרים, יש עדיין בעלי עסקים אשר בוחרים לנהל את חשבון הבנק שלהם בבנק ישראלי למרות שמרבית פעילותם הינה מול גורמים לא ישראלים.
מה ההבדל בין בנקים ישראליים לבנקים זרים?
בגדול כל הבנקים בישראל מחויבים לחוקי המדינה ופועלים תחת פיקוחו של בנק ישראל. בנק ישראלי מציע את השירותים הפיננסים ללקוחות פרטיים וללקוחות עסקיים. בחשבון הבנק מתנהל כל הצד הכלכלי של הכנסות והוצאות, משכורת, תשלומים שונים, החזרי הלוואות או משכנתא, תשלום לספקים ולקוחות במידה ומדובר בחשבון עסקי, ניהול של השקעות או תוכניות חסכון ועוד.
יש ישראלים רבים אשר מחזיקים במקביל לחשבון העובר ושב חשבון במטבע זר דרכו הם מבצעים תשלומים עבור רכישות בחוץ לארץ או רכישות שהם עושים במטבע זר כמו כרטיסי טיסה וכדומה.
בנק זר, הינו בנק אשר בסיסו במדינה אחרת אשר בחר להקים ולנהל סניף מקומי בישראל כאשר במרבית המקרים קהל היעד הינו לקוחות ישראלים בעלי חברות או כאלו המנהלים עסקים עם מדינות שונות בעולם.
יש בנקים זרים המאפשרים גם לישראלים בעלי הון רב לנהל אצלם את הכספים גם אם אין להם מערכת יחסים עסקית עם גורמים או עסקים במדינות זרות.
מדוע שיתופי פעולה בין בנקים ישראלים לבין בנקים זרים הוא חשוב?
בעלי עסקים המקיימים עסקאות עם חברות ועסקים ממדינות שונות מתנהלים לרוב באמצעות מטבעות זרים כגון דולר ויורו. הם מקבלים תשלומים ומעבירים כספים מישראל למדינות אחרות ולהיפך.
כאשר יש שיתופי פעולה בין הבנקים הישראלים לבנקים זרים במדינות שונות בעולם העברת הכספים פשוטה יותר ומהירה יותר. במידה ואין שיתופי פעולה כאלו, התשלומים הופכים למסורבלים ויקרים מאוד ויכולים להשפיע על המשך הפעילות הכלכלית או צמצומה בשל העלויות והסרבול.
שיתופי פעולה בין בנקים ממדינות שונות מאפשרים חיזוק של הכלכלות המקומיות ופיתוח נוסף מערכת היחסים הכלכלית בין המדינות וחיזוק הקשר בכללי.
חשיבות שיתוף הפעולה בין בנקים ישראלים לבנקים בדובאי
הסכמי שיתוף פעולה בין בנקים ישראלים לבנקים בדובאי הופכים את הסכם השלום בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות למעשי ומוחשי ומאפשרים הגדלת היחסים העסקיים והכלכליים בין המדינות.
חתימת ההסכמים בין הבנקים יפתחו בפני בעלי עסקים ישראלים את האפשרות לעשות עסקים עם חברות ואנשי עסקים מאיחוד האמירויות ולבעלי עסקים אשר כבר היום מקיימים יחסים עסקיים, לשפר את דרך העברת הכספים וקבלת התשלומים בצורה מהירה וזולה יותר שקודם לכן לא התאפשרה.
שיתופי הפעולה בין הבנקים יאפשרו לפתח שיתופי פעולה רבים נוספים ולתמוך בפעילות הכלכלית של שתי המדינות.
מה כולל שיתוף הפעולה בין הבנקים בישראל לבין הבנקים בדובאי?
ההסכם בין הבנקים מאפשר בין היתר פעולות של סליקה, פתיחת קווי אשראי, סחר במטבע חוץ, קידום תחום ההשקעות והמסחר בין המדינות. כמו כן ההסכם יחזק, יקדם ויסייע ביצירת קשרים וחיבורים בין חברות ועסקים ישראלים לבין קרנות ומשקיעים מאיחוד האמירויות אשר מחפשים יעדים להשקעה.